Hírek, események

Modertánc oktatás a Fortuna Divatstúdióban -Fortuna Divatstúdió Online

Moderntánc oktatás a Fortuna Divatstúdióban Szeptember 13-tól minden szombaton 14:30-tól indul! -Fortuna Divatstúdió Online

 

Szeretettel várunk mindenkit akik a moderntáncok után érdeklődnek 8 éves kortól a Fortuna Tánc és Divatstúdió Moderntánc csoportjába, ahol a moderntáncok mellett más népek táncaival és show elemekkel gazdagított koreográfiákkal ismerkedhetnek meg! A legjobbaknak fellépési lehetőség énekesek, együttesek mögött és önálló produkcióval is!

A Moderntánc története: A XX. század elején radikális változások kezdődtek a táncéletben: megjelent a modern tánc. Ez lényegében szakított a balett minden hagyományával, elutasította a többnyire tündérmeséken alapuló történeteket és kecses, kifinomult mozgást. Elsődleges célja az volt, hogy megvalósítsa a kifejezés teljes szabadságát. Az amerikai Isodora Duncan - e törekvések elismert tolmácsolója - mezítláb, libegő, könnyű leplekben táncolt. Tehetsége és izgató személyisége életében sokakat vonzott, közönsége rajongva ünnepelte, míg 1927-ben egy tragikus baleset véget nem vetett életének. Maradandó hatású iskolát azonban nem teremtett. A szintén amerikai Martha Graham viszont éppen arról nevezetes, hogy hosszú élete során a klasszikus balettől teljesen eltérő, független és elismert műfajjá fejlesztette a modern táncot.

Martha Grahamet a modern tánc legkiválóbb koreográfusaként tartják számon. 1991-ben 96 éves korában hunyt el Témáit az amerikai történelem legendáiból és eseményeiből merítette, s a balettben addig ismeretlen lélektani erővel telítette meg táncait. A szélsőségesen változó, hullámzó érzelmeket például olyan szokatlan testmozgásokkal érzékeltette, amelyeket a balettrajongók egyenesen visszataszítónak láttak. A táncosok testén vonagló rángások futottak végig, lekuporodtak, olykor a színpadra zuhantak. Mindez bizony nagyon is ellenkezett a klasszikus balett - táncosok könnyed, légies stílusával.

A modern tánc sok művelője közül valószínűleg az amerikai Merce Cunningham volt legnagyobb hatással a műfajra. Az absztrakt tánc új formáit alakította ki, tagadta azt, hogy a tánccal valami mást, szavakra lefordítható mondanivalót kellene kifejeznie, nem játszott el történetet, pompás díszletekre sem volt szüksége. Csak "tiszta" táncot akart alkotni, néha zenére, néha zene nélkül. Olykor a zene - bár a tánccal egyidejűleg szólt -, még ritmikailag sem tartozott hozzá, az előadások teljesen független része volt. A többi művészeti ághoz hasonlóan a táncban is megjelentek radikális, posztmodern irányzatok, de a balett még napjainkban is nagyobb számú közönséget vonz, mint a modern tánc.

 why not try here replica watches.pop over to this site replica rolex.low prices rolex replica.useful source replica rolex.best quality https://replicacopy.com/.go to the website https://replicakonstantinchaykin.com.find out https://replicasuhr.de.this replica-watches.cc.find more info rolex replica.Online replica watches.look at more info replica rolex watches.read this article fake watches.other https://replicawatches-rolex.org.design replica rolex.see richardmille.work.see page replica rolex.click https://richardmille-replica.com/.resource richardmille-replicawatches.com.Learn More Here fake rolex.Hot https://rolexrolexwatches.top.